Residence le Garage komt op de kop van de Van Douverenstraat en de Venloseweg in Horst aan de Maas. Voor de goede orde, in de kern Horst. Want zoals bekend wordt Horst aan de Maas gevormd door de toenmalige gemeenten Broekhuizen, Grubbenvorst en Horst. En in 2010 werd Horst aan de Maas nog een stukje groter door de fusie met de gemeente Sevenum en een deel van de gemeente Meerlo-Wanssum.

Horst is de hoofdplaats van de gemeente. En dat is ook wel te merken aan de voorzieningen die in Horst ruimschoots voorhanden zijn. In de Kerkstraat, Steenstraat, Sint-Lambertusplein, Veemarkt en Wilhelminaplein vindt u het winkelgebied van Horst. Volgens de laatste telling van de gemeente bestaat het centrum van Horst uit meer dan 100 winkels en speciaalzaken. Elke dinsdag wordt er de weekmarkt met circa zeventig marktkramen gehouden en gezellige terrassen en horeca zijn op het Wilhelminaplein te vinden.

Scholen

Verder telt Horst drie basisscholen, twee middelbare scholen en een vestiging van het middelbaar beroepsonderwijs. Kortom, Horst is een complete gemeente waar het meer dan goed leven en werken is. Dat komt ook tot uiting in de enorme hoeveelheid verenigingen die Horst telt. De verenigingen variëren van atletiekvereniging tot tennisclub en van vechtsportvereniging tot visvereniging. En dan is er natuurlijk nog carnavalsvereniging ‘D’n Dreumel’. Deze vereniging is in 1962 opgericht en jaarlijks wordt iemand niet tot Prins Carnaval maar tot de zogenoemde ‘Dreumelprins’ uitgeroepen. Voor de buitenstaanders behoeft dit enige uitleg. Horst wordt tijdens het Carnaval namelijk omgedoopt tot ‘Dreumelrijk’. Een draadje wordt in Horst dreumel genoemd een benaming uit de tijd dat Horst bekend stond om zijn textielindustrie.

Omgeving

Horst ligt in een fantastische omgeving. Zo is de vallei van de Groote Molenbeek dichtbij. Hier vindt het typische noord-Limburgse landschap waar u kunt wandelen en heerlijk kunt uitwaaien. Wilt u een lekkere boswandeling maken dan is het Kasteelpark Ter Horst, voorheen de Kasteelse Bossen, in de buurt. Dit gebied beslaat ongeveer 100 hectare en is van oorsprong een landgoedbos dat behoorde bij Huys ter Horst. Tegenwoordig is het eigendom van de gemeente Horst aan de Maas. De kasteelruïne is nog altijd een overblijfsel van dit landgoed.

Bereikbaarheid

Tenslotte nog de bereikbaarheid. Ook daar hoeft u zich als bewoner van Residence le Garage geen zorgen over te maken. Afgezien van de auto kunt u Horst ook prima met het openbaar vervoer bereiken. Er rijden vier buslijnen en er is een treinstation. Deze treinverbinding heeft Horst sinds 1866. Het treinstation ligt een kilometer of twee ten zuiden van Horst en even ten noorden van Sevenum. En dit is dan ook direct de reden dat het station de naam Horst-Sevenum draagt.

Van Douverenstraat 5a in Horst aan de Maas
routebeschrijving

Of stel je vraag

neem direct contact met onze makelaar als je meer wilt weten
Makelaarscentrum Horst aan de Maas
Expeditiestraat 12
5961 PX te Horst

horst@makelaarscentrum.nl

077-2083555